10.28.2010

Kartanoista huvimajaan

Se on uusin, juuri äskettäin ilmestynyt teos Katja Hagelstamilta ja Riitta Koskiselta. Tämä parivaljakko on luonut jo muutamia upeita teoksia, joista ehdoton suosikkini on Säätyläiskoti Suomessa.

Olen ihaillut Katja Hagelstamia kuvaajana kyseisen kirjan saatuani silloin kun se ilmestyi. Hänen kuvissaan on upea tunnelma. Pysähtynyt, mutta kuitenkin niin todellinen. Painopiste on juuri siellä missä pitääkin, ja valo osuu kauniisti luoden mitä kauneimpia varjoja ja valaistuksia. Esineiden muodot korostuvat, ja kokonaisuudet näyttävät kaikinpuolin houkuttelevilta.Vanhoja interiöörejä on vaikea kuvata, sen olen huomannut ainakin itse. Senpä vuoksi olenkin ihan "fani" tälle taitavalle kuvaajalle :)

Hänellä on myös upeat nettisivut missä voit käydä ihailemassa mm. kauniita interiöörejä ja otoksia kirjoista.Sivustolle pääset tästä linkistä.

Tätä uusinta teosta en ole vielä valitettavasti käsiini saanut, mutta se laitetaan ainakin joulupukin toivelistalle :) Mutta voi myös olla että kun kirjaa käyn muutamia kertoja akateemisessa hypistelemässä, se voi hyvinkin löytyä hyllyltäni jo ensi viikolla!

Lukunautintoja kaikille kirjan jo hankkineille ja hauskaa viikon jatkoa!


10.13.2010

Yläkerta

Tulipa tässä päivänä eräänä mieleeni, että olen laitellut useita kuvia meidän täältä uudesta kodista, mutta kaikki kuvat ovat alakerrasta. Hassua, mutta jotenkin en  vieläkään ole sinut yläkertamme kanssa. En ole ehkä tottunut siihen, että asumme kahdessa kerroksessa.Vaikka rappuja ei ole montaakaan, on matka ylös silti liian pitkä ihan vaan muuten mentäväksi :) En ole vielä kertaakaan viettänyt aikaani yläkerrassa. Mutta toisaalta, yläkertamme käsittää vain makuuhuoneen, pesuhuoneen sekä pikkuruisen vaatehuoneen ja aulan. Alakerrassa taas on kaikki mitä päivisin tarvitsen ja käytän, joten miksi edes yläkerrassa ravaisin :)

Kuvasin kuitenkin teille hieman yläkertaamme. Minulla on pieniä ongelmia makuuhuoneemme laiton kanssa. Se ehkä kaipaisi yhdelle seinälle tapettia, tai ehkä ei? Ajattelin myös että yhden seinän voisi maalata, tai sitten ei? Jotenkin se kaipaisi ehkäpä jotakin potkua, mutta en oikein osaa päättää mitä sille tekisin :)

Muuten kyllä ihan pidän yläkerrasta, pikkuruinen aula on ihana kynttilänvalossa, ja unet maistuvat moniin vuosiin niin makeilta ja sikeiltä että olen oikein ihmetellyt! Ja tykkää tuo meidän Elmerikin siellä kanssamme tirsailla :)

Ihanan ruskaisia päiviä kaikille :) Pitäkäähän itsenne lämpiminä...


10.06.2010

Taas on aika joulukranssien :)

Tervehdys syksyiseltä joulu-pajalta :) Tai no, paja tästä pian tulee, sillä on taas aika alkaa pian pakertamaan puxus-kranssien parissa. Vähänhän tässä minä aikaisessa olen, mutta niin se vaan on että muutaman viikon kuluttua eletään marraskuuta!
Moni teistä jo tietääkin entuudestaan systeemin, eli kransseja saa kaiken kokoisena, ja hinta määräytyy koon mukaan. Nauha-vaihtoehtoja löytyy, samoin malleja kranssien suhteen. Saa ns. tavallista kranssia, kattokranssia, mansettia, sekä viime jouluna tein muutamia sydämen muotoisia, ne olivat kauniit :) Mitä ikinä vain mieleesi tulee, kaikki onnistuu...

Kransseja saa tänäkin vuonna aina joulukuun viimeiselle viikolle saakka. Kuitenkin mieluusti siten, että viimeiset tilaukset tulisivat viimeistään joulukuun puolivälissä :)
Tilaukset ja tiedustelut voi laittaa s-postiini: adaochemil@gmail.com

Jotta eiköhän tästä taas se joulu hiljalleen ala :)
Kaunista viikon jatkoa Kaikille!

10.01.2010

Nyt tyhjennetään kaappeja ja myydään parempiin koteihin :)

Tällä hetkellä keskelle keittiönpöytää on kertynyt viikon mittaan niin kauhean suuri kasa kaikkea ylimääräistä, että laitetaampa tänne myyntiin :) Pitäisi varata kirppispöytä, sillä ihan kaikkea ei voi täälläkään myydä, mutta tuskin saan aikaiseksi.
Te olette juuri oikea kohderyhmä tällaiselle tavaralle ja astioille, joten miksipä ei.

Hintoihin kuuluvat postikulut!

Ihana vanha posliininen potta 45€

Upea vanha terriini, pientä ajan tuomaa vikaa, mutta täysin ehjä silti. MYYTY

Ihanan kulahtanut yökynttilänjalka 25€

Suuri lasikupu 50€

Ihana posliininen leikkuulauta 50€

Upea, aliperäiseen väristykseensä rapsutettu sivupöytä 1800-luvulta, 250€ huom! tähän ei kuulu toimituskuluja

Victorian aikainen pellavamekko 55€

Toinen ihana pellavamekko 45€