5.22.2008

Kesää kohti...


Täällä minä taas olen. Kesä on tuloillaan, ja kaunis vihreys on täällä :)
Taukoni on ollut anteeksiantamattoman pitkä, mutta olen keräillyt voimia ja jonkun verran niitä myös saanut.

Huomenna minulla alkaakin 2 viikon kesäloma, ja alkaa armoton siskoni lakkiaisten järjestely.

Sitten kesän jännittävin asia: me lähdemme mieheni kanssa PARIISIIN viikoksi :)

Vielä en ole ehtinyt enkä oikeastaan edes jaksanut matkaamme niin paljon suunnitella, mutta eikähän se matkakuumekin sieltä ensi viikon aikana nouse!

Nyt kysynkin teiltä ihanat ihmiset, parhaita vinkkejä Pariisiin ensimmäistä kertaa lähtevälle??
Eniten kiinnostaa nämä yleiset eli: antiikki, sisustus, hyvä ruoka ja kulttuuri :)

Mukavaa alkavaa viikonloppua :)

6 comments:

Marikki said...

Oi! Kateudesta vihreäksi muutuin, minäkin niin haluaisin joskus Pariisiin... Siellä on varmaan nättiä näin kesän kynnyksellä ja taatusti vaikka mitä ihania antiikkikauppoja ja -markkinoita. Onnen tyttö olet! Hyvää ja nautinnollista matkaa :)

Galleri M&B said...

Ibland måste man samla lite nya krafter... Ljuvliga tallrikar på bilden! Tyvärr inga Paris tips av mej... har aldrig besökt den staden. Men ni får säkert det underbart där. Och på en hel vecka hinner ni ju massor!!

Jonna said...

Oikein mukavaa lomaa sinulle ja miehellesi!!!

Voi jospas sitä minäkin joskus pääsisin sinne...
Minulle onkin tullut jonkin sortin "ranskankuume" noiden ihanien ranskalaisten blogien myötä, jotka löysin tässä hiljattain.

terkuin Jonna

LantlivsAnette said...

Åhhh, vilka fina bilder !
Kram Anette

Emmi said...

Pariisi on aivan ihana, rakastuin ensisilmäyksellä. Vaikka työmatkalla siellä olinkin, kaikki päänähtävyydet ehdin nähdä ja siksi en voikaan suositella kuin kaikkia niitä tunnetuimpia :) Louvre, Eiffeli ym.

Mutta ihanaa matkaa teille, sinne haluaa palata uudestaan :)

Anonymous said...

Saint Ouen kirpputori (ennemminkin antiikkitori) ja tavallisempaa tavaraa myyvä Porte de Vanvesin kirppari. Kankaita löytyy vaikka mitä Montmartelta löytyy allue jossa myydään kaikkea mahdollista. Siellä on myös laadukas Marché St Pierre ja samalla voi kiivetä katsomaan Sacré-Coeur kirkon. Eiffel-tornin puisto on näkemisen arvoinen. Nukkemuseo Musée de la Poupée. Marie Antoinette-näyttely D'Orsayssa. Latinalaiskortteli. Tavaratalot Au Pritemps (ihana lasimosaiikkikupoli) ja Lafayette. Pasaageilla kannattaa kävellä siellä on erilaisia pikkupuoteja. Katukahvilassa on hyvä lepuuttaa jalkoja espresson voimalla. Hanki hyvä Pariisin-opas ja suunnittele etukäteen matkaohjelma. Metro on helppo, taksia ei tahdo aina saada, suht. halpa sekin. Kannattaa opetella kohteliaisuusfraasit ranskaksi tai ainakin huomauttaa ettei ole englantilainen, palvelu paranee heti. Hyvää matkaa!