7.12.2008

Haaveilua...

Ulkona sataa vettä, ja harmaa viileä ilma humisee ikkunoista sisään.

Heräsin jo hyvin aikaisin, kun mieheni lähti töihin. Unta en enään saanut, joten nousin ja koitin keksiä jotakin järkevää tekemistä.
Tiskatessa ja syödessä meni tovi, mutta muuta en sitten jaksanutkaan alkaa tekemään.

Kuuntelin klassista musiikkia (kuten aina kotona ollessani), ja aloin miettimään tunnettuja säveltäjiä, suuria nimiä jotka ovat yhä ajankohtaisia.

Ajatus säveltäjistä sai minut taas hivelemään vanhan pianoni koskettimia. Kumpa osaisin soittaa yhtä hyvin kuin he...haaveiluksi jää, mutta aion alkaa syksyn tullen ottamaan pianotunteja!
Ei minusta Mozartia tule :) mutta jos edes vähän sinne päin.

Haaveilen myös suuresta vanhasta muotokuvasta, joka on ovaalin muotoinen. Isot massiiviset kultakehykset, vähän jo rapistuneet.
Kuvassa voisi olla joku näistä komeista herroista:

Beethowen, Mozart, Bach tai vaikkapa Schubert.

10 comments:

Heidi said...

Oi, sellainen taulu olisi myös minun mieleen. Sillä saisi lisää kotiin sitä niin ihanaa vanhaa, oikeaa tunnelmaa. Rauhallisuutta, yksinkertaisuutta ja puhdasta tyyliä <3

Mukavaa viikonlopun jatkoa
Heidi
<3

Huset på landet said...

Sinulla on kaunis koti ja ihana blogi! Voi jos saisi rauhassa kuunnella musiikkia...Ehkä joskus tulevaisuudessa...

Kiitos kommentistasi ja onnea arvontaan!

Jonna said...

Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi! ♥

Tiedätkös, minulla myös on haavena löytää jotain samantyylistä taulua tai kuvaa seinälle. Vielä ainakaan en ole löytänyt. Huutokaupat, samoin jotkut hyväntasoiset antiikkiliikkeet, joissa tavara on muualta kuin täältä kotimaasta olisi tietysti yksi keino etsiä. Yksi unelmani olisi omistaa jokin kaunis, vanha gravyyri.

Toivottavasti joku päivä toiveemme täyttyvät! :)

Annarina said...

Sama murhe pianon kanssa, opiskelin pianon soittoa lähes kahdeksan vuotta nuorena, siinä meni jo Mozartit ja kumppanit. Lopetin enkä koskenut pianoon kahteenkymmeneen vuoteen...
Olisi ihanaa istua pianon ääreen ja antaa mennä mielialan mukaan, vanhemmat olivat oikeassa sanoessaan että lopettamista vielä kadut !
Muotokuvat ovat monella haaveena, minullakin. Harmi vain että haaveeksi taitaa ainakin Suomen markkinoita kolutessa jäädä sillä nyt olemme kierrelleet todella atiivisesti yli kymmenen vuotta, sivusilmällä olemme muotokuviakin etsineet, ainuttakaan hinta-laatu suhteeltaan sopivaa ei ole tullut
vastaan, kauniin saattaa nähdä Eiran antiikkiliikkeissä, mutta ne ovat kovin arvokkaita....
Hienoon listaasi lisään vielä Kustaa kolmannen kuningattarensa kera, ei taida tupsahtaa äkkiseltään eteeni..joten tyytynen vastaaviin painokuviin paremman puutteessa..mukavaa päivänjatkoa taas !

Marja Kristiina said...

Hetken hiljaisuudesta ja joutilaisuudesta, mietteliäästä mielestä (silti vapaana liikehtivästä) syntyy joskus oivalluksia ja tahtotiloja, jotka voivat johtaa johonkin uuteen ja mielenkiintoiseen.

Lämpöä viikkoosi!

Krisse Mummi said...

Hyvää alkanutta viikkoa!
Kyllä sinulla on ihana blogi. On mielenkiintoista vierailla täällä. Kaikkea kaunista löytyy..
Ihanan tuolin olit saanut ostettua.
T.Krisse

linemor said...

Hei Ada og Emil
Jeg skjønner ikke hva dere skriver, men bildene på bloggen er iallefall veldig vakre.
Klem Line

Sirkka said...

Kiitos vieraillustasi,
Sinulla on asiat tapahtunut kesälomalla tärkeysjärjestyksessä, näin se pitää ollakin, ai että pidän tästä sinunkin blogistasi valtavasti, saanko linkittää sinut. Keittiösi on niiin mieleeni, kuin olla ja voi jotenkin heti aistin jotain niin ihanaa siinä. Niinpä kotiin kuuluu minusta paljon muutakin kuin sisustaminen, esim. musiikki, laulu , nauru , tuoksut, kukat , kynttilät,jne jne.
Onnen ja ilon hetkiä päivääsi.

Ada och Emil said...

Kiitos ihanista kommenteistane :)
Ja Sirkka, tottakai saat linkittää minut, olen iloinen siitä.

OceanFront Walk said...

Hei, "eksyin" tänne blogiin ja ihastuin. En tiedä pomppaako tämä kommentti esiin milloinkaan, kun kommentoin vanhaa postausta, mutta minua on aina kiinnostanut tehdä "uusvanhoja" muotokuvia. Olen aikanaan tehnyt mm. alusta loppuun perinteisin menetelmin omakuvia eri aikakausilta (http://oceanfrontwalk.blogspot.fi/2014/12/my-old-graduation-work-from-2005.html). Olen siis koulutukseltani kuvataiteilija ja taidekasvatuksen maisteriopiskelija tällä hetkellä (joitakin nykyisiä töitäni: http://oceanfrontwalk.blogspot.fi/2014/04/imagery.html). Minua kiinnostaisi jonkinlainen ideointi ja yhteistyö. Rakastan antiikkia.