8.02.2008

Uusia juttuja viikkojen varrelta

Huomasin eilen siivoillessani, että minusta on tullut todella kriittinen esineiden, astioiden ja muiden sisustus-juttujen suhteen.
Tuntuu etten tykkää enää oikein mistään, ja luopumisen tarve on koko ajan päällä. Sitten taas tietyt asiat ovat mielstäni sitäkin upeampia, mutta ne tarvitsevat tilaa ympärilleen. Minulla taitaa olla jonkinlainen tarve juuri nyt saada selkeyttä ja valoa ympärilleni :)

Tästä luopumisesta kuitenkin poiketen, olen myös ostanut ja haalinut joitain pieniä juttuja...Ne kummasti piristävät mieltä ja antavat uusia variaatioita ja inspiroivat mieltä!
Onneksi sentään en ole ihan menettänyt intoani esineisiin :)
Tässä jokusen viikon aikana tekemiäni hankintoja...

Tämän ihanan litran mittakannun ostin eilen kirpparilta 1€, mikä löytö!


Tämä mielestäni "ranskalais mallinen" lasikupu tarttui mukaan maailman ihanimmasta kahvilasta :)


Tässä kuvassa vanhaan puukehykseen väkertämäni kangastaulu. Siihen voi pistellä vaikka nuppineuloja :)


Kuvassa uusia mutta sitäkin vanhempia ovat vanha kirja jonka ostin Raumalta, sekä Gustavsbergin vanha lautanen.

22 comments:

Sirkka said...

Huomenia,
Itse olen ajatellut jo pidenpään niin kuin tuossa mainitsit...mutta kun kauniit asiat ne vaan on niin ihania, että en uskoisi kuitenkaan eläväni ilman niitä:) kylläkin olen todennut matkustaessani ja saapuessani
hotelliin, niin ah miten kaunista on ympärilläni ja niin vähän askeettisia esineitä kuitenkin niin kauniita...niin silloin olen todennut, ihminen ei paljoa tarvitsisi ympärilleen...mut eri asia sitten onkin, viihtyisinkö pidempään, no toki tietty ympäristökin vaikuttaa siihen.
Viihdytään kauniitten asioiden ympärillä) ihaillen katson näitä Sinun ja nautin näkemisestäni, KIITOS

Riikka said...

Heips!
En tiedä mistä moinen johtuu, mutta ainakin minulla mieli muuttuu niin nopsaan ja kyllästyn kaikkeen hetkessä ja pitäisi saada kaikki taas muutettua.
Nytkin kyllästyminen on vallannut minut ja voin sanoa, että tällähetkellä en voi sietää koko kotiamme. (niin pieni ja täynnä tavaraa) No, uuttakaan ei ihan hetkessä saa! :) Eli luulen tämän olotilan taas joskus väistyvän..
Mutta siltikin on joitain kauniita asioita, joista ei ole valmis luopumaan.
Kiitos sinun kauniista kuvistasi jälleen. :)
Aurinkoista lauantaita!

Heidi said...

Heippa rakas <3

...tunnelma on juuri oikea, suoraviivainen, konstailematon ja ihanan vaatimaton ;) tiedät varmasti täsmälleen mitä tarkoitan.

...ja tuo tavaroista luopuminen :D mieheni juuri sanoi ettei meillä kuulemma ole mitään enää, mutta sanoin hänelle että onhan meillä NE KAIKKI TÄRKEÄT JA OIKEAT ja lisää ostelen todella harkiten. Joskus kun menee jonnekkin on oikein pahamieli kun ei ole missään ollut mitään :/

Nähdään viikonpäästä

Halit
heidi
<3

Ada och Emil said...

Kiitos kauniista kommenteista :)
On ihan totta, että jotkut esineet ovat sellaisia, joista minäkään en luopuisi vaikka mikä olisi!!

Ja kuten Heidillä, myös minun mieheni ihmettelee kun kaikki ylimääräinen tavara on hävinnyt...

Ehkä parempi niin kuin että hamstraa kaikkea turhaa nurkkiin lojumaan :)

Krisse Mummi /Vaarala said...

Lauantaita taas!
Voi kun minullekin tulisi tuollainen liian tavaran pois laittamisvimma. Vaan ei ole tullut, ja tavaraa pursuaa kaikista paikoista. Vanhat matkalaukut täynnä "kaikkea kivaa pientä".
Ja kyllästyminen omaan huusholliin on aina kun siivoan. Nyt syksyllä on tarjoitus Kamun kanssa pehdä pientä pintaremonttia. Ja arvatkaas mistä otan sisustusneuvoja. Kaikista ihanista blogeista...

Jonna said...

Täällä mennään samoilla linjoilla! Minulle on tullut hirveä tarve häätää ympäriltä kaikki turha pieni tavara, jota ennen tuli haalittua. Se on hirveän vapauttavaa!

Ja löytösi ovat super upeita!

Tanja said...

Hurmaavia kuvia! Minä olen menossa toisenlaiseen suuntaan. Olen jo monen vuoden ajan yrittänyt säätää tavaramäärän, värien ja yksityiskohtien kanssa. Nyt minusta tuntuu hyvältä antaa vähän "homman levitä". Huomaan haluavani enemmän väriä, riitasointuja ja harkitsemattomuutta. Mutta aikansa kutakin. Minusta on olennaisinta se, että osaa kuunnella halujaan ja toteuttaa toiveitaan. Mulla on selvästikin sairastumisella ollut vaikutusta tähän asiaan. Olen viimeisen kolmen vuoden ajan kärsinyt pahoista niveltulehduksista ja viimeisen vuoden ajan hommaa on hoidettu nivelreumana, ja sitä se todennäköisemmin onkin. Jotenkin liitän tämän "kotirepsahtamisen" (tarkoitan, etten enää ole niin kiinnostunut värikoordinaatiosta ja hallituista asetelmista, joita aikaisemmin yritin kovasti tavoitella)juuri sairastumiseen. Kun en kykene omaa ruumistanikaan hallitsemaan enää niin hyvin, huomaan, etä kotonakin on hyvä höllätä otetta. Huono muutos omassa fysiikassa voi toimia hyvänä muutoksena mielessä. Enkä tarkoita, että täällä ihan retuperällä oltaisiin, ei suinkaan, rakastan edelleen kodin tekemistä, mutta että siihen puuhaan on tullut jotain uutta ajatusta. Muutos on minulle aina mieluisaa. Huonokin muutos voi ollla hyvän alku.

Annarina said...

Onpa ihanaa että jossain kuulee tuommoistakin, että on halu karsia vaikka sisustusmaku onkin omalla tavallaan hyvinkin romanttinen. Kuulostaa kauniilta.. Rakastan museoita juuri sen tähden ettei niissä ole lainkaan turhaa tavaraa.
Mukavaa illan jatkoa..

satu said...

Huomentapäivää, tulin vastavierailulle kurkistelemaan ja voih, miten harmonisen kaunista täällä onkaan...Aivan ihana blogi sinulla!

LantlivsAnette said...

Ohh so lovely pictures,exactly my style..
From Anette in Sweden

Moderncountry said...

What an incredibel beautiful blog you have, I am so grateful to have found my way in here!! So love your style, inspire me very much.

Have a wonderful week!
Aina

Marja Kristiina said...

Ihan samoja fiiliksiä. Tuntuu, ettei meillä ole enää kotia, vaan erilaisten näyttelyvitriinien kokoelma. En erota olennaista tavaramäärän alta, en oikein osaa enää edes sanoa, mistä pidän siksi, koska se on mielestäni kaunista ja mistä siksi, koska juuri nyt kuuluu pitää sellaisesta.

Ei ole hyvä tunne kadottaa kosketusta omaan itseensä tällä tavalla, niin triviaali kuin aihe sinänsä voi jonkun mielestä ollakin.

Pidän sinun kodistasi juuri siksi, että siinä näkyy oma kädenjälkesi ja jokainen tavara pääsee tilantunnun takia oikeuksiinsa.

Mukavaa viikkoa!

Ada och Emil said...

Suurkiitokset teille ihanaisista kommenteistanne jälleen. Tämä on niin mukavaa huomata, miten te sisustatte, ja miten upeasti ajatellaan asioista eri tavoilla :)
Sisustamisen riemua!!

Anette and Aina: Thank you for your kind words...i really appreciate that :)

Elsa said...

Heipskukkuu!
Kiitokset vierailustasi ja "mukavasta jäljestäsi". Minut saat kernaasti linkittää, olisin siitä iloinen ja otettu.

Ihanainen on tuo vanha kirja, kuten muutkin hankintasi!

Ja hei, jotta voi luopua, pitää ensin hankkia... Eikö vaan? Tää on varmaan sitä kuulua naisen logiikkaa?

Terveisin, Elsa

Ada och Emil said...

Elsa: Kiitoksia kovasti myös sinulle :)

Todella, naisen logiikkaahan tuo taitaa olla...mitäs muutakaan!

Paus i skärgården said...

Onpa suloinen blogi! Taidankin lisäta sen suosikkeihini.
Terveisin, Päivi

Iitu said...

Heippa!
Mahtavia löytöjä olet tehnyt:)
Kodissasi ei mielestäni ole mitään ylimääräistä/sinne kuulumatonta,kaikki on täydellistä ja niin ihanaa.
Kotisi on ehdottomasti yksi kauneimmista näkemistäni kodeista.
Kiitos sinulle kun jaksat blogiasi päivittää.

LantlivsAnette said...

You always have so nice pictures..i like your style !!
Anette in Sweden

Millas hem said...

Sååå vackra bilder!
Förstår dock inte ett ord!
Kram Camilla

maano said...

ihania löytöjä ,niin kauniisti kuvattuna :)

taburetti said...

Heissa ja ihanaa uutta viikoa!!

Kommentoin juui Leinolan blogissa vähän samassta asiasta.
Mielestäni tällä hetkellä maailma on niin täynnä tavaraa, että kannattaa miettiä mitä siitä kantaa mukanaa.
Itselleni on aina olleet tärkeitä vanhat tavarat ja itse tehdyt, koska koen, että jotakin itse tehdessäsi jätät siihen pienen palasen itseäsi.

Lämpimin terveisin Jaana

Merja K said...

Tavaran raivaus on hyvä tehdä aina silloin tällöin, minullakin olisi sama urakka edessä meidän kotona. Tuntuu vaan, ettei oikein tiedä mistä aloittaa.

Mahtavia löytöjä olet tehnyt. Varsinkin tuo litramitta oli minun mieleeni :)