6.29.2009

Pikkuruinen kesäloma-reissu

Tervehdys kaverit :) Täällä on nyt kesäloma ohi, ja olin tänään jo töissäkin. Tuntui ihan kivalta, kuin olisin ollut poissa töistä ainakin vuoden. Mutta toisaalta, olisin mieluusti silti jatkanut lomaani.

Olimme mieheni kanssa pienellä reissulla ennen loman loppua. Siskoni mies on kotoisin Tammisaaresta, ja olemme kuulleet aikas monta kertaa miten ihana kaupunki se on. Niimpä päätimme mennä ja kokea sen ihan itse :)

Ajoimme pienen lenkin, sillä ensin kävimme Paimiossa Adalmiinan Helmessä. Tunnelma siellä oli jälleen upea, ja olisin voinut pyöriä siellä vaikka koko päivän, mutta aikamme oli rajallinen. Tästä matkan piti jatkua jo kohti määränpäätä, mutta kaunis kiitos Annarinalle, joka suositteli meille Pukkilan kartanoa pienen matkan päässä Paimiosta.


Pukkilan kartano oli jotain valtavan upeaa...ei liian hieno, vaan juuri sellainen upea! Tunnelma oli käsinkosketeltavissa. Tuoksut, pienet yksityiskohdat ja ihana miljöö saivat tämän tytön ihan sekaisin. Mukava lipunmyyjätär kertoi kartanon historiasta ja jutteli mukavia. Tämä oli reissun kohokohta :)


Sitten jatkoimme Tammisaareen. Siskoni mies ei turhaan ole kaupunkia kehunut, sillä sekä mieheni että minä ihastuimme täysin. 1700-luvulta peräisin olevia puutaloja oli paljon, merenranta kiersi kaupunkia upeine laitureineen, ja tunnelma oli kodikas. Enkä muuten ole koskaan syönyt niin hyvää pestobroileria kuin eräässä satamaravintolassa söin :)


Toisena päivänä kävimme myös Billnäsissä, ja löysin jotain ihanaa. Esittelen ne teille ensi kerralla :)

Reissu oli siis loistava. Nautin ihan tavattomasti kaikesta kokemastamme. Tänne tahdomme uudelleen...

10 comments:

Elsa said...

Kauniita kuvia! Kuulosti mukavalta ja onnistuneelta reissulta.

Minäkin ajattelin leikkiä lomallani kotimaaturistia, ja reissu Tammisaareen ja Hankoon on myös listallani, joten kiva kuulla että T-saari on näkemisen "väärtti".

Terkuin, Elsa

Annarina said...

Ihana kuulla että ihastuit Pukkilan kartanoon, se on minullekin joka kesän käyntikohde.
Aina, kun törmään lauseeseen, " pidämme vanhasta mutta emme halua asua museossa", minulle tulee mieleen Pukkila ja tekee mieleni todeta että kyllä vaan asuisin mielelläni museossa joka on niin henkeä salpaavan kaunis ja herkkä.

Meidänkin perhe matkailee tänä kesänä ainakin järvi-Suomessa, mikäli löydämme viidelle hengelle mukavia hotelleja matkan varrelle :)

Helteiset terkut Adalmiinasta, Annarina :)

Anne said...

Oi teillä on ollut ihana loma :) ovat niin käsinkosketelvan todellisia että voin kuvitella käveleväni kujaa pitkin ihaillen vanhoja puutaloja <3. Olet onnen tyttö kun pääsit käymään Adalmiinan Helmessä ja ihanassa kartanossa, nämä on haaveiden listallani myös. Mukavia työpäiviä, on kiva huomata että töihin(kin) on mukava palata, odottamaan seuraavaa lomaa. Muuten missä yövyitte Tammisaaressa ?
Halauksin Anne

bean emäntä - bea's said...

Kuulosti oikein ihanalta matkalta! Adalmiina on mullakin ollut pitkän listalla, mutta aina on jostain syystä pitänyt painaa kaasua tiukemmin pohjaan Paimion kohdalla. Mutta tänä kesänä aijon painaa jarrua...!

Jään innolla odottamaan ostosraporttia.

Mukavia työpäiviä, itse vasta aloittelen lomaa!

Heidi said...

Täydellisiä kuvia, ihan sydän pakahtuu... tuo Pukkilan kartano olisi varmasti myös minun paikkani...

Koskas nähtäisiin?

Halit
Heidi
<3

Titti said...

Pukkilan Kartano näyttää ja kuullostaa todella houkuttelevalta... Mitenkähän sitä saisi tuon oman miehensä innostumaan ajelusta sinne! ;-)
Olettekin käyneet "melkein naapurissa"; Tammisaari (kuten myös Hanko) sekä Billnäs (kuten myös Fiskars) ovat mielestäni niin ihania kesäkohteita! Voin lämpimästi suositella.

tiina said...

Tammisaaressa olenkin käynyt vaan en tuolla Pukkilan Kartanolla, enkä Adalmiinan Helmessä... harmi!
ehkä joskus, toivon niin...

Jonna said...

Minullakin oli ilo käydä Adalmiinan Helmessä muutama viikko takaperin. Pukkilan kartano näyttää ihastuttavalta. Ehkäpä siellä käyn sitten ensi kerralla.
Ajelimme Rauman kautta tänne Pohjanmaalle takaisin ja Raumalle täytyisi päästä uudelleen paremmalla ajalla. Kyllä täällä kotimassakin riittää paljon kauniita paikkoja!

Kesällä on sen vuoksi ihan kivaakin olla töissä, kun pääsee töistä pois on vielä ihanan valoista ja päivää jäljellä...

Sirkka said...

Ihanasti kerroit Pukkilan kartanosta..itsekkin pidän just sellaisesta, ei liian hieno...vaan..
mutta sit Tammisaareen..siellä on niin ihanaa, kuin olla ja voi..ja tietenkin vanha Porvoo rantoineen on myös..ja toki Hanko jne..Loviisasta puhumattakaan...voi voi kyl kyl....
onhan niitä..paikkoja ihania kauneutta riittää.
Me kun mennään Tammisaareen veljeni luokse, niin sitten vielä lossilla saareen ja pikku matka autolla körötellen..saavumme paratiisiin..siis ei liian hienoa, mut sanoisin aivan ihastuttavaa..vuosien saatossa jäljet näkyvät..huoh!

Loma on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa!

Päivi said...

Aivan uskomattoman hienoja maisemia! Kiva reissu teillä näyttänyt olevan! :)