12.03.2014

Lastenhuoneessa valmistuu joulu

Heippa kaikille teille! Turha tässä selitellä sen kummemmin missä olen luurannut: täällä kotonahan minä. Lapset ovat sairastelleet koko syksyn enemmän ja vähemmän ja niin ne viikot vaan vierivät. Nyt olen vähän itsekin kipeänä mutta pakkohan minun on tulla näin joulun alla vähän kertomaan kuulumisia.

Tänään paistoi aurinko todella kauniisti ainakin täällä meillä. Oli ihanaa kuvailla piiiiiitkästä aikaa sekä lapsia että sisustus juttuja. Päätin sitten hetken mielijohteesta että otan kuvia lastehuoneestamme ja kirjoittelen siitä teille. Pölypallerot siellä kalusteiden alla puikkelehtivat pakoon mutta toivottavasti eivät kuvissa näy.

Lastenhuoneeseen saapui jokin aika sitten vanha talonpoikainen kerrossänky. Etsin sitä pitkään ja lopulta onni potkaisi! Se on kyllä todella upea, muhkea ja ennenkaikkea käytännöllinen. Aino rakastaa nukkua isosiskon ominaisuudessa yläsängyssä, ja Aatu tyytyi ihan nätisti alapetiin: sieltä kun on helpompi yöllä kömpiä äitin kainaloon, hehe.

Hieman haastetta tosin pienessä huoneessa tuottaa sängyn sijoittaminen, ja oikeastaan tämän hetkinen paikka on ainut mihin sen voi ylipäänsä laittaa. Mutta toisaalta, mihin sitä nyt edes tarvitsisikaan siirtää...

Lasten vaatteet ovat sulassa sovussa isossa talonpoikaisessa kaapissa sängyn vastakkaisella pitkällä seinällä. Kaapin vieressä on tekemäni nukkekoti, jonka valjastin lopulta- monien rikkoutuneiden Kustavilais kalusteiden myötä lasten leikkeihin. Poistin ensin kaikki omat kalusteeni sieltä pois, ja nyt talossa asustaa muumihahmot ja niille tuunatut kalusteet ja astiat. nukkekoti on ollut erityisesti Ainon suosikki. Taitaa tuo ikä olla juuri sopiva siihen! Ajattelin että kun lapset ovat isompia niin sitten alamme yhdessä heidän kanssaan näpertää sitä taas Kustavilaisittain.

Pikkuinen työpöytä ikkunan alla toimii lähinnä kirjatelineenä ja myös minun ompelupöytänäni tai piirustuspöytänä. Toin siihen juuri ihanan marmorisen pöytävälaisimen jonka valo on varsinkin hämärällä todella kodikas punaisen varjostimensa kanssa.

Kaikki lasten lelut ovat suuressa kopassa sängyn päädyssä, jossa majailee myös punainen leikkiuuni sekä pyykkiteline. Toinen lelulaatikko on sängyn alla oleva vedettävä, vielä maalausta odotteleva puinen sängynaluslaatikko.

Pyrin siihen että kaikki lelut joita meillä on, ovat käytössä. Turhuudet lähtevät kiertoon säännöllisin väliajoin lasten jatkuvasti kasvaessa ja kehittyessä uusiin leikkeihin. Yleensä huone on aikalailla hujan hajan, mutta iltaisin siivoamme lasten kanssa yhdessä kaikki suurinpiirtein paikoilleen. Aamulla on kiva aloittaa uudet leikit siistillä lattialla. Useimmiten lelut myös ajautuvat yläkerrasta alakertaan ja äiti saa sitten niitä aina roudata eestaas :D

Tällä hetkellä Aino leikkii kovasti kaikenlaisia nukkeleikkejä, käy kaupassa ja tekee ruokaa. Pesee pyykkiä, hoitaa eläimiä. Lääkärileikki on myös yksi suosikki, ja myös lukeminen ja erilaiset pelit ovat alkaneet kiinnostaa ihan uudella tavalla. Aino on myös kova piirtämään ja hän kehittyy siinäkin juuri nyt ihan valtavasti!

Aatu taas on henkeen ja vereen automiäs! Pukki on ehkä tuomassa puisen parkkitalon, ja se on kyllä varmasti aikas huikea juttu. Aatu rakastaa kovasti kirjojen katselua ja lukemista. Joskus Aatu menee käsilaukku olalla Ainon perässä, ja seuraa isosiskoa kaikessa ja kaikkialle. Useimmiten he leikkivät ja touhuavat yhdessä, mutta silloin tällöin molemmat upputuvat omiin leikkeihinsä.

Meillä ehdottomasti joulu lähtee lastenhuoneesta, johon teen joka vuosi ensimmäisenä kranssin ja tuon ensimmäiset koristeet. Pikkuruinen joulukuusi muuttaa lastenhuoneeseen heti, kun sellaisen jostakin sallitusta paikasta löydän...
4 comments:

Lisay said...

Ihanan sangyn olet kylla loytanyt!
Meilla tahtoo myos lelut kulkeutua alakertaan,varsinkin viikonloppuna poika kantaa kaikki laatikot alas ja rakentaa olkkarin lattialle sotatantereen sotilaista,playmobileista,angry bird:sta ym.eli kaikki pikkuhahmot samaan leikkiin.
Nautin kylla katsella hanen leikkiaan ja illalla siivotaan sitten kaikki pois...

Fågel Blå said...

I love this photo!
Whish you a nice weekend
Kathrine

AnnaRiikka said...

Ihana tuo sänky! Mistä löysit? Jännä miten ne kovasti ja hartaasti etsimät aarteet sitten vihdoin löytyvät. Se tunne on kyllä huippu!

Sannu said...

Kaunista:)Ja onpa teidän tyttö kasvanut!