8.18.2016

Syksyn vuoro

Kesän jälkeen aina jossain vaiheessa ulkona tuoksuu nenääni syksy. Se on sellainen tietynlainen, selittämätön tuoksu mutta se joka kerralla imeytyy minuun ja saa odottamaan pimeitä iltoja, kotoisia hetkiä kynttilänvalossa. Arkea, peli-iltoja, villapeiton alla makoilua, omenapiirakkaa ja lihapatojen tuoksua. Pelkät punertavat ruusunmarjat saavat oloni hyväksi. Paistoi aurinko tai ei, syysfiilis on silti ihana.

Tänään meillä on ollut juuri sellainen kiva sadepäivä lasten kanssa täällä. Poimittiin kerhomatkalla sateessa omenoita ja päätettiin leipoa piirakka. Kotona tuoksuu nyt kaneli ja omena. Loikoillaan matolla ja pelataan loppuilta. Poltetaan illan tullen kynttilöitä ja maistellaan lisää piirakkaa...

Ehkä se on jokin kodin lämpö joka syksyssä minua niin kiehtoo. Nautitaan siitä.
2 comments:

Pömpeli said...

Täällä myös on jo ihan täysillä syystunnelmointi päällä :) Juuri metsäkävelyllä ihailin orapihlajan punaisia marjoja ja kynttilät palavat sisällä. Syksy on myös siitä vaarallista aikaa minulle, että kotia tekee mieli maalata ja tapetoida uusiksi runsailla ja täyteläisillä maaväreillä vaikka muuten olen aika vaalean ja raikkaamman värimaailman ystävä.

Heidi said...

Ihana syksyinen tunnelma täällä. Nähdään pian ihana:)